June 17, 2024
Maqedoni

Kovaçevski uron për Kurban Bajram: Është në frymën e bashkëjetesës sonë

Kryeminstri Dimitar Kovaçevski, me rastin e njërës prej festave më të mëdha fetare, Kurban Bajramit, i ka dërguar urimin kreut të Bashkësisë Fetare Islame, Reis-ul-Ulema Haxhi Hfz. Shaqir Effendi Fetai, anëtarëve të Rijasetit dhe myftinjve, si dhe të gjithë anëtarëve të besimit islam.

“Festimi i kësaj feste, e cila është simbol i solidaritetit dhe mirëqenies, është në frymën e bashkëjetesës sonë shekullore që ndërtojmë prej brezash. Festa e Kurban Bajramit na kujton të gjithëve kuptimin dhe madhështinë e ndarjes, dashurinë për fqinjin dhe respektin reciprok”, thuhet në urimin e kryeministrit Kovaçevski. Ajo thekson se vetëm së bashku dhe të bashkuar, ne mund të kapërcejmë çdo sfidë dhe të vazhdojmë të ushqejmë dhe mbrojmë shoqërinë tonë si një shoqëri për të gjithë.

Kryeministri ka urdhëruar që këto ditë festive të kalojnë në paqe, dashuri dhe gëzim nëpër shtëpi.

“Le të na afrojë kjo ditë edhe më shumë së bashku në përpjekjet tona të përbashkëta për të promovuar vlerat demokratike dhe evropiane në frymën e multikulturalizmit, për të cilin jemi të njohur në botë. Ashtu siç festohet kjo festë përmes unitetit të tryezës së përbashkët në rrethin e familjes, të afërmve dhe miqve, kështu të jemi të bashkuar në rrugën tonë për t’iu bashkuar familjes së madhe evropiane”, theksoi kryeministri Kovaçevski në urimin e tij.