July 23, 2024
Rajon - Botë

Diplomatët nga Brukseli: Vuçiq dhe Putin po bëhen gati të ndezin Kosovën e Malin e Zi, më vonë edhe Maqedoninë

Kryetarët e Rusisë dhe Serbisë “duke aktivizuar peshkaqenët e tyre të luftës” nga Ukraina në Mal të Zi dhe Kosovë së pari, Bosnja dhe Maqedonia e Veriut në pritje (burimet)

Bruksel/Prishtinë/Beograd, dtt-net.com – Kryetari i Rusisë, Vladimir Putin, dhe “shërbëtori i tij i Ballkanit Perëndimor” në Serbi, Aleksandar Vuçiq – ish-ministër i propagandës së “Kasapit të Ballkanit”, Sllobodan Millosheviq – janë “duke koordinuar dhe janë bërë gati për të aktivizuar peshkaqenët e tyre të luftës” në rajonin e trazuar aspirues të BE-së, sipas dy burimeve diplomatike në kryeqytetin e BE-së, Bruksel, dhe një burim tjetër qeveritar të një shteti anëtar, të cilët folën gjatë javës së kaluar në kushte anonimiteti për dtt- net.com.

“Mund të duket e pabesueshme për publikun momentalisht, por skanimi ynë i zhvillimeve të fundit, analistët dhe strategët gjeo-politik tanë po na paralajmërojnë se ky është një nga opsionet më të mundshme të planifikimit të Putinit dhe Vuçiqit. Dodik (udhëheqësi i serbëve të Bosnje-Hercegovinës) tashmë është në pritje të udhëzimeve të tyre, por me përplasjet e fundit midis boshnjakëve dhe kroatëve ata nuk janë në nxitim për të aktivizuar Dodikun, sepse kroatët dhe boshnjakët po u bëjnë një shërbim të madh aksidental atyre”, tha për dtt-net.com një diplomat i një shteti anëtar të BE-së në Bruksel.

“Ne jemi ndoshta në afërsi të lajmit më të madh më të mirë që të gjithë duam tash për tash në të gjithë Evropën dhe botën: përfundimin e luftës në Ukrainë. Por atëherë, konflikti mund të delokalizohet dhe të shkojë në Ballkanit Perëndimor”, tha për dtt-net.com një tjetër burim në një ministri të jashtme të një vendi anëtar, duke kërkuar anonimitet absolut të emrit të shtetit, duke e lidhur anzalizën e tij me marrëveshjen e ditëve të fundit të gjigantit rus të gazit Gazprom me Iranin. 40 miliardë dollarë për gaz dhe naftë si dhe atë midis ….

(Raportimi dhe redaktimi nga Ekrem Krasniqi, Bruksel @E_H_Krasniqi dtt-net.com ). Tekstin e plotë e lexoni në www.dtt-net.com).