VMRO-DPMNE: Tre muaj kërcënime me bomba, Spasovski s’ka bërë gjë, të dorëhiqet

“Maqedonia e Veriut për të tretin muaj radhazi është shënjestër e kërcënimeve të rrejshme me bomba, qytetarët janë të tmerruar, nxënësit mungojnë mësimin, kurse Kovaçevski, Pendarovski dhe Spasovski bindin se siguria e qytetarëve është në nivel të lartë”.

Këto akuza janë bërë nga VMRO-DPMNE.

Sipas saj, Çdo ditë ka raporte të reja për bomba dhe Spasovski dhe MPB nuk mund të zbulojnë se kush qëndron pas këtyre raporteve.

“Ata thjesht nuk i vunë në gjurmë, por nuk ka zgjidhje deri më sot. Qytetarët jetojnë në frikë dhe panik. Spasovski është krejtësisht i humbur dhe i paaftë për të përballuar gjithë situatën. Më 16 nëntor, Spasovski deklaroi se në hetim janë përfshirë NATO-ja, Europoli dhe Interpoli, kështu që në fund doli se Maqedonia vetëm pas një muaji, gjegjësisht më 16 dhjetor, i ka informuar strukturat e NATO-s për raportet ditore të bombave të vendosura në fillore dhe shkollat ​​e mesme, Banka Popullore, qendrat e Trgovskit, ndërtesat e banimit, aeroporti i Shkupit, hotelet dhe qendrat sportive, madje edhe stacionet policore.

Deklaratat e Spasovskit se kjo nuk po ndodh vetëm në Maqedoni, por edhe në vendet e tjera të rajonit dhe se ky sulm hibrid vetëm po shkakton frikë dhe panik dhe cenon autoritetin politik në vend, janë joserioze.

Spasovski dhe MPB nuk kujdesen për sigurinë e qytetarëve dhe shembulli më i mirë për këtë është se MPB është kthyer në polici partiake. Një natë para fillimit të tubimit të partisë SDS, policia në vend të rrugëve të Shkupit ishte para sallës Boris Trajkovski.

Është më se e qartë se Spasovski dhe Kovaçevski e kanë humbur busullin dhe nuk e dinë se ku po shkojnë.

Prandaj i bëjmë thirrje Spasovskit që të mos e pushtojë MPB-në dhe të japë dorëheqje menjëherë. Maqedonisë dhe qytetarëve të saj nuk i ka mbetur asnjë ditë humbje me këtë qeveri të paaftë.

Nëse Spasovski nuk dëshiron të japë dorëheqje, Kovaçevski duhet ta shkarkojë menjëherë. Nuk lejohet që interesi i një personi të jetë para interesit dhe sigurisë së shtetit”, theksoi VMRO-DPMNE.(INA)