July 22, 2024
Kosovë

Tahiri i PDK-së akuzon kryeministrin Kurti: Je në koordinim me Vuçiqin

Shefi i Grupit Parlamentar të PDK-së, Abelard Tahiri në seancën e sotme ka thënë se kryeministri Kurti po e drejton qeverinë për të themeluar Asociacionin e Komunave me shumicë serbe. Sipas tij, Kurti po koordinohet mirë me presidentin serb Vuçiq ku të dytë në të njëjtën ditë po raportojnë në Kuvend për qëndrimet e tyre për Asociacionin.

“Kryeministër është e rëndësishme që të bëni ndryshim radikal në diskursin tënd për drejtimin e vendit tonë. Kjo ditë e shënon një momentum të rëndësishëm. Ju me 9 shtator keni pranuar draftin dhe deri sot nuk e keni paraqitur në kuvend për ta diskutuar. Këtu në kuvend votohet çdo projektligj, edhe Asociacioni, prandaj duhet të jeni më transparentë”, ka deklaruar Tahiri.