Maqedoni

Shkup, policia konfiskoi drogë 500 mijë euro, armë dhe fletoret me emrat e mushterinjve (Foto)

Të enjten (16.03.2023) në Shkup policia ka arrestuar pesë persona, D.T.(25), E.M.(35), Zh.P (46), S.Ch.Z. (38), BF (44), të gjithë nga Shkupi. Janë bërë kontrolle në shtatë lokacione në Shkup dhe është zbuluar një laborator për prodhimin e amfetaminës, si dhe drogë me vlerë rreth gjysmë milioni euro, nëse shitej përmes dilerëve rrugorë.

Konkretisht, droga sintetike amfetaminë në sasi rreth shtatë kilogramë, një kilogram kokainë, rreth 22 kilogramë marihuanë, rreth 3000 tableta ekstazë, një pushkë automatike “Kallashnikov”, 667 fishekë të kalibrit të ndryshëm, një kornizë për një pushkë automatike, dy. u gjetën korniza për një pistoletë të tjera, peshore dixhitale me mbetje amfetamine, pajisje për prodhimin e drogës sintetike amfetamine, kallëpe për amfetaminën, sasi e madhe lëngu për prodhimin e amfetaminës sintetike, fletore, fletore dhe fletë me shënime për ”myshterinjtë”, respektivisht personat që kanë blerë drogë, para që dyshohet se janë nga shitja e drogës dhe katër vetura.

Paraprakisht, gjatë muajve janar, shkurt dhe mars 2023, me urdhër të prokurorit publik nga Prokuroria Publike Shkup, është zhvilluar një hetim penal ndaj tregtarëve ambulantë të cilët e shesin drogën sintetike amfetaminë dhe marihuanë nga Shkupi, ndërkohë që tashmë ishin të privuar nga liria tre personat D.T (33), D.M (37) dhe J. S (41) të gjithë nga Shkupi të cilët kanë blerë drogë sintetike dhe të cilët tashmë janë ndjekur penalisht.

Personat e ndaluar për një kohë të gjatë ishin të përfshirë në shitjen rrugore të drogës sintetike amfetamine në zonën e Shkupit, për të cilën kanë marrë me qira disa banesa në qendër të Shkupit, si dhe në lagjen Gjorçe Petrov. përdoreshin si depo për magazinimin, prodhimin dhe paketimin e drogave sintetike dhe në të morën masa mbrojtëse duke vendosur video survejim. Droga është shitur për 2000 denarë për gram amfetaminë, 3000 denarë gram kokainë, 600 denarë për tabletë ekstazi dhe 1000 denarë për një paketë marihuanë./Lideri.mk