Shkenctari nga Drenica që na bën krenarë në mbarë botën, veprat e tij në universitetet më të njohura amerikane

Shkenca e Lidershipit modern është e lidhur ngushtë më emrin e Prof. Dr. Fadil Çitaku nga Drenica dhe bashkëpuntorëve të tij. Këto vepra shkencore janë literatur e prëzgjedhur në universitetet më perstigjose në botë: Harvard, Yale dhe Stanford.
Disapora Shqiptare po na bënë të krenohemi si komb. Shumë shkencëtare dhe shkencëtar Shqiptar tani i gjënë në institutet më perstgjoze shkencore të botës. Njëri nga ata është edhe Prof. Dr. Fadil Çitaku, i lindur në Drencë, i cili jetonë në Zvicër.
Prof. Dr. Fadil Çitaku është profesor i Lidershipit dhe i Inteligjencës Emocionale në Academy of Leadership Sciences Switzerland (ALSS www.alss-edu.ch) Ai është themelues dhe CEO i ALSS, themelues dhe drejtor i programit Doktoratë në Pedagogjinë e Mjekësisë (DME) dhe profesor i programit të Doktoratës, PhD në Pedagogjinë e Mjekësisë.
Ai ligjeronë në arsimin e lartë të Zvicrës që 23 vite dhe ka inicuar dhe implementuar shumë kurrikula dhe projekte të arsimit të lartë në Zvicër dhe jashtë saj. Ai është supervisor për Trajnim Didaktik në Universitetin shtetëror prestigjioz ETH (Institutin Federal Zviceran të Teknologjisë në Cyrih) të Zvicëres dhe bashkë-themeluës i Qendrës së Ekselencës për Lidership, Inovacion dhe Cilësi në Universitetin RAK, RAKCODS, pranë Dubait, në Emiratet e Bashkuara Arabe dhe ALSS, në Cyrih, Zvicër.
Prof. Çitaku këshillon dhe trajnon lidere dhe lidër të kalibrit të lartë dhe institute në tër botën dhe ka mbajtë fjalime, si folës kyç në shumë konferenca shkencore ndërkombëtare me reputacion të lartë.
Ai është zbulues i Modelit të Kompetencave të Lidershipit Çitaku, në të cilin ka investiguar ekspert të lidershipit nga USA, CA, UK, A, D dhe CH, duke publikuar për herë të parë në botë një Model Empirik të Kompetencave të Lidershipit për Mjekësi dhe Profesionet Shëndetësore, i cili është botuar në revisten shkencore prestigjioze British Medical Journal (BMJ) https://bmjopen.bmj.com/content/2/2/e000812. Hulumtimet shkencore dhe mësimdhënja e Prof. Çitakut përqëndrohen në Lidership, Inteligjencen Emocionale, Menaxhimi i Cilësisë, Teoria Organizatave, si dhe Menaxhimi i Projekteve.
Prof. Çitaku është zbulues i Modelit të Kompetencave të Lidershipit DRENICA, publikuar në 2020 në Kanada https://ijol.cikd.ca/article_60503.html dhe ka botuar tri libra:
1. Kompetent reagieren in Notfallsituationen: https://www.amazon.com/-/de/dp/3838680359/ref=sr.
2. LEADERSHIP COMPETENCIES IN MEDICINE AND HEALTHCARE: Scientific based development of 63 leadership competencies, which can be learned and applied: https://www.amazon.com/dp/B0B6XKV94P.
3. NEUROLIDERSHIPI, INTELIGJENCA EMOCIONALE DHE POTENCIALI INTELEKTUAL I DIASPORËS SHQIPTARE: https://www.amazon.com/-/de/dp/B0B4QVWSG3.

Veprat shkencore të Prof. Çitakut dhe bashkëpuntorëve të tij janë literatur e përzgjedhur në universitetet më persitgjoze të botës siq janë Harvard, Yale dhe Stanford. Për tu njohur me veprat shkencore të Prof. Çitakut dhe bashkëpuntorëve të tij klikoni më poshtë duke u lidhur direkt me bibliotekat përkatëse të universiteteve Harvard, Yale dhe Stanford.

https://lnkd.in/eiSab_-n
https://lnkd.in/ecJ9VjbT
https://lnkd.in/egaayQY2