June 17, 2024
Maqedoni

Luma: Legjitimiteti i një qeveri fitohet në zgjedhjet parlamentare, jo në ato vendore

Analisti Luma vlerëson se ligjitimiteti i një qeveri fitohet dhe humbet në zgjedhjet parlamentare dhe jo në ato vendore siç ndodhi në Maqedoni. Pushtet lokale humbet dhe fitohet në ato zgjedhje dhe të mos ngatërrohen njëra me tjetrën. Luma e vlerëson si të nxituar veprimin e qeverisë për të dhënë dorëheqjen.