May 22, 2024
Rajon - Botë

Gjyqtarja e parë me mbulesë në Gjykatën Amerikane në Nju Xhersi (Video)

Nadia Kahf
Avokatja amerikane Nadia Kahf është emëruar në Gjykatën e Lartë të Nju Xhersit, duke u bërë gjyqtarja e parë me mbulesë në gjykatë, raportojnë mediat lokale.

Kahf, një avokate e ligjit familjar me origjinë siriane dhe avokate e imigracionit nga vendbanimi Wayne, bëri betimin të enjten me dorën e saj në një kopje të Kuranit, librit të shenjtë musliman, sipas uebsajtit lokal të lajmeve North Jersey.

Ajo do të shërbejë si gjyqtare e Gjykatës së Lartë të Qarkut Passaic pasi Guvernatori i Nju Xhersit, Phil Murphy e emëroi atë një vit më parë, sipas mediave lokale.

Edhe pse Kahf nuk është gruaja e parë muslimane që shërben si gjykatëse shtetërore, ajo është e para që mban mbulesë në stol.

Që nga viti 2003, ajo është ulur në bordin e kapitullit të Nju Xhersit të Këshillit për Marrëdhëniet Amerikano-Islamike, një organizatë muslimane për të drejtat civile ku Kahf tani shërben si kryetare.

Ajo është gjithashtu këshilltare ligjore e Wafa House, një agjenci jofitimprurëse e dhunës në familje dhe shërbimeve sociale me bazë në qytetin e Clifton, dhe kryetare e Qendrës Islamike të Qarkut Passaic. /mesazhi