Eksplodim i madh në Zvicër, plagoset një kosovar

Punëtorët po manovronin me një makinë prerëse me gaz – atëherë gjithçka shpërtheu. Disa prej tyre pësuan djegie të rënda

Është një kantier i vështirë ndërtimi në rrugën kantonale midis Gordola dhe Riazzino në Zvicër. Duhej bërë puna e asfaltimit. Por në mungesë të energjisë elektrike. Tre punëtorë po përdorinin makinë prerëse me gaz, të furnizuar nga një bombolë gazi. Por diçka shkon keq.

Flaka e makinës prerëse vjen në kontakt me një fuçi me lëng të ndezshëm, informon Shtegu.com. Flakët shpërthejnë në sekonda dhe arrijnë shishen e gazit. Ajo që vijoi ka qenë një shpërthim i dhunshëm që është dëgjuar me kilometra largësi.

Të tre personat, një zviceran 55-vjeçar nga Lokarno, një kosovar (34) dhe kolegu i tij italian (29), që të dy me vendbanim në zonën e Bellinzonës, janë plagosur rëndë. Veçanërisht i lënduar rëndë është më i moshuari, pasi ka pësuar djegie në të gjithë trupin. Dy të tjerët janë plagosur në këmbë.

Brenda pak minutash, oficerët nga policia kantonale, policia ndërkomunale e Pianos, njësia zjarrfikëse Tenero-Contra, shërbimet e urgjencës Salva dhe helikopteri kanë arritur në vendin e aksidentit. Pas ndihmës së parë, tre personat e plagosur rëndë transportohen në spital me një ambulancë dhe një helikopter Rega. Megjithatë, sipas mjekëve, jeta e saj nuk është në rrezik. Se si ndodhi saktësisht shpërthimi, ende është duke u hetuar.