June 17, 2024
Lajmet e rejaMaqedoni

“Zjarr” edhe te “Levica”? Marksistja shqiptare Xhejlane Veliu sfidon Apasievin

Mundësi për formim të një “Grupi të Zjarrit” po paralajmërohet edhe te partia “Levica”. Intervista e Xhejlane Veliut për revistën e majtë amerikane “Jacobin” me bazë në Nju Jork rezultoi me një padi nga Dimitar Apasiev ndaj saj. Si Veliu ashtu edhe Apasiev janë pjesë e udhëheqjes fillestare të Levicës, shkruan vecer.mk.

Xhejlane Veliu ka njoftuar në rrjetet sociale se ka marrë një padi nga lideri aktual i së Majtës dhe thotë se ka ndodhur për shkak se ka treguar të vërtetën se si Apasiev e mori partinë.

“Tashmë është provuar metoda e kanosjes përmes padive. Unë dhe shokët e mi kemi kaluar dhjetëra procese gjyqësore dhe gjyqësore, disa procese janë ende në vazhdim dhe disa po fillojnë tani. Këtë do ta durojmë edhe shumë, por nuk do të ndalemi së thënëi të vërtetën dhe të luftojmë për drejtësi, sepse në këtë rrugë jemi nisur për të fituar”, ka shkruar mes tjerash Veliu, transmeton Lideri.mk.

Në intervistën e dhënë për revistën “Jakobin”, Veliu ka akuzuar se Levica nga një parti premtuese majtiste është shndërruar në parti me qëndrime ahoveniste.

Ajo poashtu ka vlerësuar se Levica është larguar nga idetë marksiste dhe ka bë koalicionr me “parti borgjeze”.