(VIDEO) Për tre muaj 1.788 të vdekur nga KOVID-19

Maqedoni

(VIDEO) Për tre muaj 1.788 të vdekur nga KOVID-19
Vdekshëmria e lartë tek personat e pavaksinuar. Kështu tregojnë analizat e ministrisë së shëndetësisë, të cilët informojnë se që nga fillimi i gushti deri më 11 nëntor, në të gjithë territorrin e vendit 1.788 persona kanë humbur jetën si pasojë e koronavirusit, prej tyre 1.434 ose 80 për qind e të vdekurve kanë qenë të pavaksinuar, ndërsa vetëm 20 për qind apo 354 kanë qenë të imunizuar.

Institucionet e shëndetësisë gjithashtu informojnë se në periudhën e njëjtë kohore 71 për qind e rasteve të reja pozitive, kane qenë të pavaksinuar. Të imunizuar llogariten personat që janë të vaksinaur me dy doza, dhe kanë kaluar sëpaku 14 ditë nga pranimi i dozës së dytë.

Ministria e Shëndetësis

“Në perudhën kohore prej 06.08 deri më 11.11.2021 në mbarë vendin, 52.436 qytetarë kanë rezultuar pozitiv me kovid-19, prej tyre 29 për qind kanë qenë plotësisht të vaksinuar, respektivisht 15.456 persona. Sipas të dhënave gjatë tre muajve, 36.980 qytetarë ose 71 për qind e rasteve pozitive kanë qenë të pavaksinuar”

Institucionet e shëndetësisë sigurojnë se çdo vaksinë është e sigurtë dhe efikase duke bërë thirrje që qytetarët të vaksinohen sepse vetëm në këtë mënyë do të arrihet imuniteti kolektiv dhe parandalimi i përhpjes së mutacioneve të koronavirusit.

Related posts

Ambasadori i Kosovës e vizitoi Alternativën

Lideri2 MK

Zaev i përgjigjet Ahmetit: Dua të jem gjallë kur të bëhet presidenti shqiptar

Lideri2 MK

Rasti ‘ALSAT’, njoftohen ambasadat e huaja

Lideri2 MK