May 24, 2024
Rajon - Botë

Ushtria ukrainase kap një mercenar serb, ai tregon sa i paguan Putini për luftën në Ukrainë

Ushtria ukrainase kap një mercenar rus, ai tregon pagën që Putin iu jep për luftën në Ukrainë
Në Ovruch në rajonin Zhytomyr ushtria ukrainase ka kapur një mercenar i PVK-s ruse “Wagner” i cili më parë ka qenë në luftë në Siri, e i cili është nga Serbia. Mercenari rus tha se për pjesëmarrjen në luftën me Ukrainën ai merr 56 mijë rubla (afërsisht 610 dollarë amerikanë) + 2% të pagës për luftën në ditë. Videoja përkatëse e marrjes në pyetje të militantit rus u shfaq në faqen e Facebook-ut të Qendrës Paqësore dhe mediat ukrainase. Militanti tha gjithashtu se merrte 60 dollarë në ditë për pjesëmarrjen në luftimet në Siri.

Më tej ushtari rus pranoi se nuk kishte nazistë në Ukrainë dhe vuri në dukje se ushtarët që e kishin zënë rob i ofruan kujdes mjekësor dhe e trajtuan atë “në mënyrë njerëzore”.