Maqedoni

Unitet dhe solidaritet me Ukrainën

Stop për agresionin rus, paqe dhe liri për popullin ukrainas

Lufta për integritet territorial dhe sovranitet vazhdon

24 shkurti 2022 do të mbahet mend gjithmonë si dita kur Rusia nisi pushtimin e saj brutal dhe të paligjshëm të Ukrainës, duke shkelur Kartën e OKB-së.

Është e palejueshme që një shtet të ndryshojë me forcë kufijtë e fqinjit të tij demokratik, të shkatërrojë infrastrukturën e tij dhe të shkaktojë vuajtje të padurueshme për popullatën civile.
Republika e Maqedonisë së Veriut i ofron mbështetje të plotë Ukrainës në mbrojtje të pavarësisë së saj, e cila përfshin ndihmë politike, por edhe teknike dhe pajisje ushtarake.

Ëndrra për një Ukrainë moderne jeton

#KonferencëUkrainaDyVjetHeroizëm