Pse heshtë politika për Grupin e Kumanovës

Një herë na vrau tradhëtia por mbijetuam, pastaj vuajtja nëper burgje propaganda ndaj nesh, por prap nuk u ndyshua, po rrejnë edhe sot politika e keqe për të cilën kush osht fajtor ma shum se vet na për përzgjedhjet që bëjmë.
Politiken e keqe nuk duhet ta marrim kurrë si pretekst për të imigruar.

Nuk mund të heshtim gjithmonë! E kemi për detyrë të qëndrojmë këtu për shumë arsye. Për gjakun e dëshmorëve, për rrenën që na bëjnë sot, duke na thënë. “U KRY BAC” jo S’është kry BAC po t’rrejnë ty e neve, po na harruan Bac e na lanë në dorë të Armiqve.
Nuk e kemi vetëm ne për detyrë dhe obligim por e kemi të gjithë të mendojmë për gjeneratat që do të vijnë, të kontribuojmë për tokat e coptuara padrejtësisht nga fuqit e mëdha dhe për një Shqipëri që duam të gjithë.

Andaj po durojë!

Të bashkojmë forcat kudo që jemi në a’tdhe e mërgatë për tokën që e lamë me gjak.

Të edukohemi e të vetdijësohemi, të bashkohemi e të forcohemi.

i besoj Zotit,
i shërbej A’tdheut tim.

Me respekt!
Luftëtari i UÇK-së
Fatmir Reçica- Llugaxhia.