Ilir Shabani nga Mateçi i Likovës, doktor i parë i shkencave të Ortopedisë

Mjeku nga Likova, Ilir Shabani ka marr titullin doktor i shkencave ortopedike. Ai ka lindur në fshatin Mateç të komunës së Likovës, shkruan Nmk-post. Ja biografia e tij

“Dr Ilir shabani i lindur 02,08.1977 fshati matec Komuna Likoves.Arsimin fillor e kreu na fshat arsimin e mesem ne Gjimnazin e pergjithshem Goce Delcev Kumanov.Fakultetin e mjeksis e mbaroi ne shkup diplomoi ne vitin 2003 .Na vitin 2004 punsohet ne kliniken e ortopedis shkup specijalisimin nga ortopedija e mbaroi ne vitin 2009.Magistraturen mbaroi ne vitin 2014 ne shkup .Doktoraturen mbrojtjti me sukses ne perberje te komisionit
Prof. D-r Daniela Gjorgjieva kryetare-ortopede
Prof. D-r Roza Xholeva -ortopede
Prof.D- r Milan samarxhiski mentor ortoped
Prof. D-R Vasilco Spirov radioolog
Prof. D-r Beti Zafirova epidemiologe
tema:Efikasiteti i terapis me Alendronat ne humbjen e mases kockore pas implantimit te protezes totale te kerdhokles(kukut)
Vazhdon dhe punon ne kliniken e ortopedis ,Ka qene ne shum vende te botes per edukim Berlin 6 muaj, Istanbul 2muaj, Bolonj 2 muaj, Austri Vien 1 muaj e shum spitale me renome dhe ka sjedh metoda te reja”./Nmk-post/