Gjermania: Nuk kemi avionë zjarrfikës për të dërguar ndihmë

Gjermania nuk ka aeroplanë zjarrfikës, tha një zëdhënës i Ministrisë Federale të Brendshme, duke shpjeguar pse Berlini ende nuk kishte ofruar ndihmë për vendet e Evropës jugore që përballen me zjarre, raporton ANA-MPA.

“Gjermania ende nuk ka dërguar ndihmë për vendet e prekura nga zjarret në pyje, por aktualisht është duke u hetuar nëse qeveria federale mund të dërgojë zjarrfikës në Greqi”, tha një zëdhënës i ministrisë.

“Që nga fillimi i zjarreve, Greqia, Shqipëria, Italia, Maqedonia e Veriut dhe Turqia kanë kërkuar mbështetje nga Bashkimi Evropian. Përveç kësaj, ndihma e drejtpërdrejtë është kërkuar nga qeveria federale. Shumica e kërkesave kanë të bëjnë me aeroplanët e shuarjes së zjarrit, të cilat Gjermania nuk i ka, tha zëdhënësi, i cili theksoi se kërkesa greke po shqyrtohet përmes një qendre të përbashkët për çështje të tilla.

Sipas Agjencisë Gjermane të Lajmeve (DPA), oficerët e policisë dhe helikopterët e Forcave të Armatosura mund të përdoren për të përballuar zjarret ajrore në Gjermani, megjithëse helikopterët e policisë në disa raste mund të mbajnë vetëm një sasi relativisht të vogël uji.