Maqedoni

Elmi Aziri shteti nga 4.7 miljard eurot e buxhetit të gjej zgjidhje për sindikatat

Elmi Aziri deputet i Aleancës për Shqiptarët sot gjatë protestës së Lidhjes së Sindikatave të Maqedonisë të cilët protestojnë para qeverisë për ritjen e pagave në formë lineare për punonjësit në sektorin publik, ka theksuar se ai dhe Aleanca për Shqiptarët e mbështesin protestën e sindikatave pasi që ASH edhe para se të kërkonin sindikatat i ka propozuar amandamentet e njejta për ritjen e pagave, shkruan Top24

” Me ritjen e rrogës minimale relaicioni shkoi deri në 1,36, tendeca për zgjidhje parciale të problemeve nuk është zgjidhje e problemit por vetëm se e ritë ate. Përpos kësaj rritja e vazhdueshme e çmimeve veçmas rritja e produklteve elementare si ashtu edhe i rrymës dhe derivateve të naftës ku shkon më shumë se rroga mesatare dhe kjo është motiv i arsyeshëm për ti mbështetur këto kërkesa ” Tha Elmi Aziri nga Aleanca për Shqiptarët përcjell Top24

Kërekesat e sindikatave deri në fund të vitit 2022 kërkojnë rreth 30milion euro, vlerësoj se prej 4.7 miljard euro sa është propozu buxheti i shtetit mund shumë me lehtësi të gjenden mjete dhe të zgjidhet problemi me sindikatat, shtoi Elmi Aziri.