Apasievi i Levicës vizitë në Tiranë, homazhe dhe buketë lulesh tek varri i Enver Hoxhës

Maqedoni

Kryetari i Levicës, Dimitar Apasiev me një delegacion partiak ka vizituar sot Tiranën ku ka bërë homazhe tek varri i ish liderit komunist shqiptar, Enver Hoxha, përcjell KlanM.

“I majtë i përkushtuar dhe antirevizionist, Hoxha është themeluesi i shtetit modern shqiptar dhe sekretari i parë i Komitetit Qendror të Partisë Komuniste të Shqipërisë (më vonë u quajt Partia e Punës), e cila u themelua me mbështetjen e Jugosllavisë dhe sovjetikëve. Ky student francez u bë simboli i rezistencës antifashiste të fqinjëve tanë kundër pushtimit italian, duke vepruar si komisar politik i Ushtrisë Popullore Çlirimtare të Shqipërisë”, thuhet në kumtesën e Levicës.

Bashkëpunimi mes popujve ballkanikë, sipas Apasievit, mund të bëhet vetëm përmes partive të majta të rajonit, pa ndikimin e huaj imperialist dhe strukturave, siç thotë ai, kuislinge të korruptuara të brendshme, përcjell KlanM.

“Nën sundimin e tij katër dekadash, Republika e Shqipërisë, e cila mbeti në gërmadha pas shfuqizimit të monarkisë, ndërmori hapa për të ndërtuar themele të reja: në territorin e saj u ndërtua hekurudha e parë, vendi filloi elektrifikimin e shpejtë, një seri epidemish. sëmundjet u zhdukën, shkalla e shkrim-leximit u rrit nga 5% në 90%, shteti u bë një vend i pavarur bujqësor përmes kolektivizimit të tokës pjellore dhe u krye një laicizëm radikal i fesë. Ai bëri një luftë të pamëshirshme kundër çifligarëve vendas, klerikëve dhe pleqve të fiseve, të cilët e mbanin popullin në nënshtrim dhe injorancë klasore. Gjatë jetës së tij ai arriti ta shndërronte Shqipërinë nga një çiflig gjysmë feudal i Perandorisë Osmane në një ekonomi të planifikuar të industrializuar”, thuhet mes tjerash në lavdet e thurura nga Levica dhe Apasievi për ish diktarorin Enver Hoxha.

Me thënien e famshme “vdekje fashizmit e liri e popullit”, përfundon dedikimi i Levicës për Enver Hoxhën./KlanMacedonia

Related posts

Pacienti nga Kërçova i dyshuar se ka lije të majmunit pranoi të testohet, rezultati publikohet sonte

Lideri2 MK

Zëri i Amerikës vjen afër publikut në Kumanovë e Likovë përmes Televizionit News

Lideri2 MK

Danilovski: Numri i rasteve me Covid-19 do të fillojë të rritet ngadalë këtë verë

Lideri2 MK