Kuriozitete

Parandaloni fryerjen e barkut nga birra pa hequr dorë nga ajo!

Disa njerëz preferojnë çdo ditë një paketë me gjashtë pako birrë. Por, kur birra grumbullohet, edhe yndyra në barkun tuaj po rritet. Ky fenomen është aq i njohur gjerësisht sa ka edhe një emër – bark birre ose zorrë birre, i njohur mjekësisht si mbipesha e barkut. Është e vërtetë që birra ka pjesën e saj të drejtë të kalorive, por nuk është e vetmja gjë që po ua bën barkun të fortë dhe të rrumbullakosur. Pra, nëse po kërkoni të dobësoheni pa hequr dorë nga birra, këtu janë mënyrat e tjera që mund të heqni peshën nga stomaku.

Zgjidhni një birrë të lehtë
Një mënyrë e thjeshtë për të parandaluar barkun e birrës, ose për të hequr qafe atë, është të kaloni në birra të lehta. Një birrë e zakonshme ka ndërmjet 4.1% deri në 5% të alkoolit dhe alkooli është i kalorizuar, kështu që duhet të qëndroni nën nivelin e 4%. Ka edhe birra joalkoolike për ju që thjesht shijoni shijen.

Gjithçka në moderim
Sekreti për të jetuar një jetë të shëndetshme është të bësh gjithçka me moderim. Një mashtrim i thjeshtë për të pirë më pak është të alternoni rregullisht midis një gotë ujë, ose një pije joalkoolike me kalori të ulët dhe një pintë birre. Nëse jeni mësuar të pini disa birra çdo ditë, nuk duhet ta kaloni kufirin ditor të 350 ml, që është pak më shumë se gjysma e pintës.

Shmangni ushqime dhe vakte me kalori të larta
Nuk ka asgjë më të mirë sesa të hani një burger me lëng, me yndyrë kur të keni pirë një birrë. Kjo sepse alkooli stimulon oreksin dhe ne kemi qenë të kushtëzuar të zgjedhim ushqimet më të yndyrshme për t’i bashkuar. Në fakt, hulumtimet tregojnë se fajtori kryesor i zorrëve të birrës janë vaktet yndyrore që hani gjatë pirjes së birrës. Për të kënaqur oreksin dhe shijet tuaja, provoni të shijoni alternativa më të shëndetshme si:

Pica me një kore të hollë gruri të plotë dhe shtresa të holla
Fistikë dhe kikirikë të pakripur