Arbër Çeliku: Nuk jemi më pak se një milion, frika nga numri i shqiptarëve shtyu regjistrimin (VIDEO)

Maqedoni

Frika nga numri i shqiptarëve është shkaku kryesor pse u shty Regjistrimi në Maqedoninë e Veriut thotë me këmbëngulje profesori Arbër Çeliku, në intervistën e tij. Këtë pohim të vetin e bazon duke iu qasur kësaj çështje nga të dhënat statistikore që nga koha e Jugosllavisë.

Në këtë intervistë, profesori Çeliku flet edhe për dukurinë shqetësuese të depopullimit masiv të trojeve tona dhe për fajin e politikës shqiptare. Çeliku paralajmëron edhe për dukurinë e interpretimit të gabuar të kritereve të Eurostatit për regjistrimin nga Enti i Statistikave, por edhe nga politika.

Intervistën e plotë mund ta përcillni në videon më poshtë:

Related posts

Kumanovë, 30 vjet nga legalizimi i paraleleve shqipe të gjimnazit

Lideri2 MK

Spasovski: Alarmet për bomba vijnë prej adresave nga Rusia dhe Irani

Lideri2 MK

Në Gostivar situatë kritike, bëhen përpjekje në spital të vendosen të infektuarit e rinj

Lideri2 MK