Maqedoni

183 raste të reja me Covid, vdesin 9 pacientë, shërohen 845

Ministria e Shëndetësisë njofton se sipas të dhënave të Institutit të Shëndetit Publike në 24 orët e fundit nga 1.362 testime të kryera janë regjistruar 183 raste të reja me KOVID-19, 845 janë shëruar dhe nëntë persona kanë vdekur.

Njëqind e tetëdhjetë e tre rastet e reja të regjistruara me KOVID-19 janë në: Shkup 135, Kavadar dhe Strumicë nga 7, Kumanovë 6, Gjevgjeli 5, Prilep, Shtip dhe Strugë nga 4, Gostivar 3, Ohër dhe Bogdanci nga 2, Manastir, Koçani, Negotinë dhe Kriva Pallanka nga 1.

Nga numri përgjithshëm i rasteve pozitive (183), janë regjistruar 24 riinfeksione.

Janë regjistruar 845 pacientë të shëruar nga: Shkupi 451, Manastiri 49, Velesi 42, Kavadari 36, Prilepi 34, Kumanova 30, Tetova 27, Kërçova 20, Ohri 19, Strumica dhe Gjevgjelia nga 17, Negotina 14, Struga, Gostivari dhe Koçani nga 9, Kriva Pallanka 8, Shtipi 7, Vallandova 4, Dibra 3, Dellçeva, Berova, Krusheva, Demir Hisari, Makedonski Brod dhe Demir Kapia nga 2 dhe Bogdanci, Shën Nikolla, Vinica nga 1.

Gjatë 24 orëve të fundit janë regjistruar 6 persona të vdekur: 3 të vdekur nga Shkupi (60v, 69v dhe 89v) dhe një i vdekur nga Kumanova (65v), Koçani (45v) dhe Tetova (78v). Të gjithë personat e raportuar kanë ndërruar jetë në kushte spitalore.

Sipas regjistrit të personave të vdekur me diagnozë KOVID-19 nga Termin Im, janë raportuar edhe 3 persona të vdekur nga: Shkupi (3). Të vdekurit janë të moshës nga 68 vjeçare deri në 93. Personat janë raportuar të vdekur në periudhën prej datës 23.02. deri më 26.02.2022. Të gjithë kanë vdekur në kushte spitalo.

Nga numri i përgjithshëm i të vdekurve, tek shtatë persona janë regjistruar sëmundje shoqëruese.

Janë kryer 1.362 testime përmes: ISHP-48, QSHP Kumanovë-4, Instituti i Mikrobiologjisë-130, Zhan Mitrev (Filip i Dytë) -45, Avicena-48, Biotek-69, Sistina-54, Nikob Lab-173, VFV Medikal- 33, Eli Medika-16, Rapid Lab-8 dhe ISHP dhe IPSH (test i shpejtë) gjithsej 734.

Deri më tani në vend janë kryer gjithsej 1.890.628 testime të KOVID-19. Numri i përgjithshëm i personave të diagnostikuar me KOVID në vendin tonë që nga fillimi i epidemisë është 297.262, numri i të shëruarve është 284.756, numri i të vdekurve janë 9.010 dhe numri i rasteve aktive është 3496.

Sipas analizave epidemiologjike për momentin, shpërndarja sipas qyteteve është si vijon:

Shkup 138381, Aktiv 1895
Kumanovë 16132, Aktiv 151
Manastir 14267, Aktiv 191
Prilep 13552, Aktiv 150
Tetovë 13361, Aktiv 94
Kavadar 10125, Aktiv 141
Veles 9426, Aktiv 158
Gostivar 9361, Aktiv 53
Ohër 8514, Aktiv 85
Strumicë 7909, Aktiv 69
Shtip 7892, Aktiv 50
Kërçovë 5409, Aktiv 74
Koçani 4952, Aktiv 21
Strugë 4622, Aktiv 43
Gjevgjeli 4227, Aktiv 60
Negotinë 3620, Aktiv 38
Shën Nikollë 2600, Aktiv 17
Resnjë 2587, Aktiv 32
Radovish 2467, Aktiv 25
Kriva Pallankë 2361, Aktiv 26
Dellçevë 1895, Aktiv 13
Berovë 1710, Aktiv 5
Dibër 1625, Aktiv 27
Vallandovë 1465, Aktiv 9
Vinicë 1362, Aktiv 1
Probishtip 1250, Aktiv 5
Bogdanci 1001, Aktiv 19
Kratovë 923, Aktiv 6
Krushevë 891, Aktiv 8
Demir Hisar 823, Aktiv 9
Makedonski Brod 696, Aktiv 7
Demir Kapia 562, Aktiv 10
Makedonska Kamenicë 520, Aktiv 2
Pehçevë 454, Aktiv 2
Dojran 320, Aktiv 0.