Maqedoni

Ziberi për incidentin me të burgosurit në “Idrizovë”: Ka shumë çështje të hapura

Avokati i Popullit Naser Ziberi, thotë se ka shumë çështje të hapura në lidhje me incidentin gjatë fundjavës në burgun “Idrizovë”, kur u sulmuan disa të burgosur.

Ziberi në Telma, tha se janë siguruar të gjitha video-incizimet për të cilat theksoi se nuk janë me cilësi të mirë, ndërsa gjithashtu tha se disa prej tyre nuk kanë qenë fare në funksion, përcjell Telegrafi Maqedoni.

Ziberi ka treguar se të dielën të burgosurit kanë qenë në pavijonin gjysmë të hapur, por për shkak se ishte ditë jopune, nuk kanë arritur të sigurojnë të gjitha provat e nevojshme që kërkonin, pas së cilës dje janë kthyer në burg dhe kanë siguruar videon. pamjet e vëzhgimit.

“Unë them se janë të cilësisë së pamjaftueshme, sepse nuk ka video incizim që monitoron në mënyrë të përhershme lokalet në të gjitha pjesët. Së dyti, disa nga kamerat nuk ishin ndezur dhe ishin përballë dhomës ku do të bëhej regjistrimi. Së treti, në një seksion, në fillim të aksionit, dy të burgosur i kthejnë kamerat. Menduan se nuk ishin shënjestruar mirë, ndaj i mposhtën apo synonin të mos e regjistronin të gjithë ngjarjen? Nuk mund të jap një përgjigje thelbësore, por dy të burgosur shihen duke ridrejtuar kamerat. Momenti kur këta të burgosur kapin kamerat dhe ridrejtojnë kamerat ndodh në fillim të aksionit”, tha Ziberi.

Kjo sjellje e të burgosurve, sipas Ziberit, shtron pyetjen se pse të burgosurve u lejohet qasja në pjesën ku kryhet video-incizimi.

“Ka rregulla ku të burgosurit mund të lëvizin. Edhe pse ai repart i burgut të Idrizovës trajtohet si burg gjysmë i hapur, edhe atje sipas Ligjit për ekzekutimin e sanksioneve dhe rregullave për rregulloren e burgut, rrugët nëpër të cilat mund të lëvizin të burgosurit janë rrëptësisht. të parapara dhe të përcaktuara”, sqaron Ziberi.

Ai shtoi se ende nuk e kanë marrë urdhrin e gjykatës, kërkesën e ZPP-së drejtuar një gjyqtari në procedurë paraprake dhe urdhërin e gjyqtarit në procedurë paraprake në Ministrinë e Punëve të Brendshme.

Ai tregoi se do të kërkojnë përgjigje nga Byroja e Sigurisë Publike nëse është bërë një vlerësim i mirë i sigurisë gjatë hyrjes së pjesëtarëve të MPB-së dhe nëse MPB ka marrë informacion të vlefshëm nga administrata e burgut për situata brenda.