Zaev: Shumica parlamentare vetëm mund të rritet, jo të zvogëlohet

Maqedoni

Duke iu përgjigjur pyetjeve të gazetarëve, Kryeministri Zoran Zaev gjithashtu iu përgjigj liderit të OBRM-PDUKM-së Hristijan Mickoski, i cili njoftoi se po punonte për të siguruar shumicën në parlament në mënyrë që të shpërndajë Kuvendin dhe të shkojë në zgjidhje të parakohshme.

Sipas Zaev, shumica mund të rritet, jo të zvogëlohet.

“Unë me përgjegjësi argumentoj se shumica parlamentare mund të rritet, jo të bjerë. Do të përpiqem ta shpjegoj në mënyrën më të thjeshtë. Politikat e ndjekura nga LSDM dhe ato të OBRM-PDUKM janë baza nëse do të ketë lëvizje nga e majta në të djathtë apo anasjelltas.

Le të vlerësojnë të gjithë ekspertët nëse ekziston një bazë e vërtetë për të rritur numrin e deputetëve për të gjitha ato për të cilat po flasim: projekte; Integrimi evropian; NATO dhe operacionet kryesore që ne organizojmë krah për krah me Shtetet e Bashkuara, Greqinë dhe Bullgarinë; mbajtja e një shoqërie të qëndrueshme multietnike me perspektiva të qarta ekonomike …

Gjithçka tjetër është një rrezik që duhet të pranojmë. Kundërshtari im i parë Hristijan Mickoski nuk përdor as “V” nga “Veriu”. A mund ta imagjinoni se çfarë do të ndodhë në vend? Dhe pse të shkojmë në zgjedhje të parakohshme parlamentare? A nuk është e nevojshme që më në fund të jepet një mandat prej 4 vjetësh dhe qeveria të tregojë se çfarë mund, por edhe t’u japë qytetarëve të ndiejnë përfitimet ekonomike”, tha Zaev./Telegrafi/

Related posts

Aleanca për Shqiptarët zyrtarizon kandidatin për komunën e Zhelinës

Lideri2 MK

Janë arrestuar pesë persona lidhur me zhdukjen e 14 vjeçares nga Shkupi

Lideri2 MK

Murtezani: Nuk mund të zgjerohet shumica duke shkelur mbi integritetin e një partie politike e cila ishte kyçe për të shpëtuar këtë Qeveri

Lideri2 MK