VMRO: Planifikohet heqja e detyrimit për arsim të mesëm

VMRO-DPMNE-ja thotë se pushteti planifikon të shfuqizojë detyrimin për arsim të mesëm, sipas tyre, me arsyetimin se kjo do të jetë mirë për ekonominë e vendit.

Partia opozitare thotë se qeveria nuk ka kapacitet për të modernizuar arsimin e mesëm dhe në vend të kësaj e shfuqizon arsimin e detyrueshëm.

Deri tani nga qeveria nuk e kanë përgënjeshtruar këtë informacion.

“Si qytetarët e paedukuar do të jenë në të mirë të shtetit. Paramendoni, ky është qëndrimi i ministrave të qeverisë në kohën kur botën e zhvillojnë intelektualët dhe sa më arsim cilësor të kesh, aq më i vlerësuar je. Me siguri, qytetarët me nivel të lartë të arsimit do t’i shërbejnë vetëm pushtetit e cila mendon se do t’i manipulojë më lehtë nëse nuk janë mjaftueshëm të arsimuar”, tha Dragan Popovski, VMRO-DPMNE./ Alsat.mk