June 21, 2024
Maqedoni

U nda nga jeta ish i burgosuri politik Dibran, Uran Taraneshi

Sot u nda nga jeta ish i burgosuri politik 🇦🇱Uran Taraneshi.
Në rininë e tij e ndjen dhimbjen mbasi sistemi Jugosllav ja burgosi dhe ja zhduku në burgun e Shkupit babain Beqir Taraneshi i cili ishte nismëtar dhe një nga financuesit e bustit të Skenderbeut të vendosur në vitin 1942 në Dibër.
Urani shkruan dhe shpërndan në qytet traktat e para anti Jugosllave.
Aktivitetet politike me grupet ilegale bien në sy te UDB ja të cilët e burgosin.Burgu i gjatë nuk e mposhti shpirtin fisnik dhe patriotik të Uranit.Me formimin e shoqatës së të burgosurve politik jep kontributin e tij.
Prehu në amshim në tokën 🇦🇱 të Dibrës !