June 21, 2024
Maqedoni

Tetovë, katër anëtarë të një familje ndërruan jetë brenda një jave

Katër anëtarë të së njëjtës familje vdiqën në Qendrën Covid në spitalin e Tetovës, konfirmoi Dr. Miranda Pajaziti nga Qendra Covid në Spitalin Klinik Tetovë
Të katër pacientët ishin nga e njëjta familje dhe sipas anketës epidemiologjike, ata raportuan se morën pjesë në një festë martese dhe vdiqën brenda një jave.

“Tani është një pandemi. Duhet të ketë një alarm për mos grupim dhe distancë kudo. Në vendin tonë, këto masa nuk respektohen dhe për fat të keq kemi një numër shumë të madh të vdekjeve. Shumica kanë imunitet të dobët dhe gjithçka është gjenetike. Kemi katër persona nga e njëjta familje që vdiqën këtë javë. Ata u infektuan në një martesë dhe fatkeqësisht vdiqën.

Personat janë nga e njëjta familje, jetonin në dy shtëpi pranë njëra -tjetrës dhe ishin në kontakt të vazhdueshëm. Kur merret e gjithë historia e familjes, shihet se ata kanë sëmundje të trashëguara dhe gjenetikë të dobët.

Ne gjithashtu kemi familje ku ata kishin një pamje klinike shumë të vështirë kështu që ata dolën nga spitali me rezultate të mira. Qytetarët nuk janë të mbrojtur, kanë imunitet të dobët dhe shumica janë të pavaksinuar. “Ata ulen në grupe, nuk mbajnë maska ​​dhe nuk janë të vaksinuar,” tha Dr Pajaziti për Free Press.
Burimi: https://glas.mk/2021/09/50422/