Si u përpoq Bartomeu të ndalonte hetimin e brendshëm të Barcelonës për skandalin “BarçaGate”

The Mossos d’Esquadra – emri për forcën policore katalunase – besojnë se ish-presidenti i Barcelonës Josep Maria Bartomeu u përpoq të ndalojë hetimin e brendshëm të klubit në skandalin “BarcaGate”.

Pasi detajet e para u bënë publike në shkurt të vitit 2020, ish-kreu i klubit pretendohet se ka bërë presion ndaj zyrtares të ankesave të klubit Noelia Romero.

Bartomeu thuhet se i dërgoi Romeros një email, duke pyetur në lidhje me qëllimet e hetimit të brendshëm të propozuar me një mesazh që policia beson se “ishte presion kundër pavarësisë së rolit të saj”.

Ky email u dërgua sepse ish-presidenti ishte përpjekur t’i telefononte oficeres së ankesave dhe thirrjet e tij nuk po ktheheshin.

Çfarë thoshte emaili i Bartomeu?

“Unë jam duke ju kërkuar që të më informoni menjëherë për ekzistencën ose jo të një hetimi që po kryhet nga ju në lidhje me monitorimin e mediave sociale dhe nëse jeni, atëherë të më informoni se cili është objektivi”, thuhet në emailin e Bartomeut të dërguar për Romeron, sipas informacionit të policisë.

“Sot, për habinë time, punonjës të ndryshëm të klubit më kanë thënë që janë takuar me ju ose që i keni thirrur ata që të takohen me ju për të biseduar në lidhje me një hetim të vazhdueshëm për të cilin nuk kam njohuri dhe që nuk mendoj se ndonjë një anëtar tjetër i komitetit të ankesave di”.

“Përtej asaj që kishim rënë dakord të hetonim (lidhje korporatash me kompanitë e kontraktuara për monitorimin e mediave sociale) ju më thatë se nuk do të bënit asgjë përveçse do të kishit një bisedë me [drejtoreshën e fondacionit të Barcelonës] Maria Valles dhe do të informonit [shefin e shërbimeve ligjore ] Ramón-Gomez Ponti”.

“Siç e dini mirë, PriceëaterhouseCoopers po kryejnë një rishikim të gjerë të kësaj çështje me kërkesë të bordit dhe ne në asnjë moment nuk ramë dakord për të filluar një hetim të ndryshëm”.

“Kjo është arsyeja pse po ju kërkoj të më informoni nesër, të premten, për ekzistencën ose jo të hetimit tuaj dhe qëllimin e tij”.

“Dhe, nëse nuk ishte ideja juaj, të më thoni se cilët janë njerëzit që ju udhëzuan ta filloni atë”.

Më 31 mars të vitit 2020, Romero kishte përfundimet e saj nga hetimi i brendshëm dhe informoi Bartomeun për këto, pasi e mbajti atë të “izoluar” ​​gjatë hetimit pasi ai ishte pjesë e tij.

Bartomeu nuk e la zyrtaren e ankesave të paraqiste gjetjet e saj në bord kështu që, më 2 qershor, ajo vendosi t’ua dërgojë të gjithë drejtorëve me email.

Ditë më vonë, ajo u pezullua pa pagesë dhe u shkarkua më vonë.