Maqedoni

Shuhet në Suedi atdhetari dibran Ibrahim Egriu, i persekutuar nga UDB-a në Maqedoni dhe Kosovë

Shuhet në moshën 84 vjeçare në Malmo të Suedisë, atdhetari, mesimdhënesi, publicisti dibran Ibrahim Egriu, i cili për shkak te aktivitetit kombetar në Maqedoni dhe Kosovë ku jepte mësim, nga presioni i shërbimit serbojugosllav UDB, u detyrua të largohet në Zvicër, e më vonë në Suedi ku dhe kalon jetën e tij!
Të shkruajsh me xhaxhi Imin, është sa e lehte, po aq e vështirë, sepse jeta e ishte e ngjeshur me aktivitete patriotike dhe arsimdashëse!

“Te qoftë dheu i lehte shok i femijërise dhe idealit të babit tim”, ka ngushëlluar bashkëvendasi i tij, Engjëll Buxhaku.