June 17, 2024
Kolumna

Pse kaq të përgjumshme Akedemitë Shkencore Shqiptare, e Intelektualët që themi janë të shumtë me tituj shkencorë?

Shkruan: Etem Xheladini, ish kryetar i LASH

Me dekada e shekujë përmendenë Lidhje, Kuvende Kombëtare, deri te ato këshilla mbi partiake e platforma që sollën te të gjitha luftërat për Çlirim Bashkim Kombëtar.
Politikëbërsit shqiptar, shiquar historikishtë jo që si përfillën vendimet e tyre, po i shpallën udhëheqësit e këtyre organizimeve të rrezikshëm, po edhe trathëtar, vetëm e vetëm se në platformat e programeve të tyre kishin problemet e Kauzës Kombëtare e Bashkimit Kombëtar.
Çka të themi tani, kur politikëbërsit e shteteve shqiptare Shqipëri , Kosovë si dhe atyre në Iliridë-Maqedoni, Kosovë Lindore, Malë të Zi vrapojnë pas kolltuqeve e tavolinave të Qeverive ku veprojnë si parti politike me prefiksin shqiptare, ku synim kanë forcimin e pushteteve, pa platëforma kombëtare, tani publikishtë të dëshmuara, pushtetarëve të korruptuar.
A nuk është koha për tu vetëdijesuar sa nuk është bërë vonë.