Prof.Dr. Myqereme Rusi nënshkruese e demostratave të para në Tetovë për UT

Maqedoni

Myqereme Rusi udhëhoqi lëvizjen e grave shqiptare me mbi 10000 antare. Ajo ishte në ballë të protestave më të tensionuara të viteve të 90-ta dhe fillimeve të viteve 2000.
Influencën dhe aktivizmin e saj e bëri duke shkuar shtëpi për shtëpi për ti bindur shqiptarët e zonave rurale të shkollojnë vajzat. Gruaja në ballë të kauzës së themelimit të Universitetit të Tetovës, që i rezistoi kërcënimet, tabutë, bisedat infomrative, policinë dhe çdo presion tjetër.
Profesoresha dhe njëherit nënshkruesja e demonstratave të para në Tetovë për universitetin shqip në Tetovë por edhe nismave tjera, Myqereme Rusi.
/Personalitete nga Tetova

Related posts

Afrim Gashi flet për Dojçe Velle: BDI vet po ia heq maskat lojtarëve të vet në opozitë

Lideri2 MK

166 sanksione për shkelje në trafik në Shkup, 61 për tejkalim të shpejtësisë

Lideri2 MK

Llojan – Miratoc, kufiri që ”vështirson” edhe martesat (VIDEO)

Lideri2 MK