Maqedoni

Lloga i shpall “luftë të hapur” kryetares së Gjykatës së Kumanovës që tha “Shqiptari, govedo, nesposobni”

Ministri i Drejtësisë, Krenar Lloga është mysafir në ClickPlus në TV21.

Ai ka shprehur përkushtimin e tij që të reformojë Këshillin Gjyqësor.

“Ata nuk e kanë prishur gjumin.
Ministrat apo kryetari i Këshillit Gjyqësor?.
Të dyja bashkë…”, tha Lloga teksa foli për “lëshimet” e këtij Këshilli në zgjedhjen e gjykatësve.

Lloga është ndalur te kryetarja e Gjykatës së Kumanovës, që sipas tij, sipas raportit të Institutit të Sociologjisë nuk e ka kaluar testin e integritetin dhe sërish është zgjedhur kryetare e gjykatës.

“Kjo gjykatëse ka dështuar në testin e integritetin dhe sërish është lejuar që të jetë kryetare e Gjykatës. Dje ka pasur test të tillë për kandidatët, dhe ata që nuk e kanë kaluar këtë test, janë eliminuar”, tha më tej Lloga.

Më tej ai ka deklaruar se kjo kryetare ka përdorur edhe tema denigrues ndaj shqiptarëve.

“Shqiptari, govedo, nesposobni.. këtë e ka thënë kryetarja e Gjykatës në Kumanovë. Unë nuk do të lejoj që të përdorin terme të tilla ndaj shqiptarëve”, tha më tej Lloga.

Ministri bëri të ditur se me këtë rast ai i ka shpallur luftë të hapur kryetares së Gjykatës së Kumanovës dhe Këshillit Gjyqësor.