Kolumna

Hajredini: Disa fjalë dhe pyetje në lidhje me urimin e Ali Ametit për Ilinditën

Shkruan: Xhevdet Hajredini

Disa fjalë dhe pyetje në lidhje me urimin e Ali Ametit për Ilinditën… pardon, Ilindeninn.
Sikur në fillim të luftës së2001. ta përmendje
Kryengritjen e Krushevës, sa shqiptarē do ti bashkangjiteshin UÇK-s?
Pse atëherë nuk I thire në mal edhe maqedonasit, vllehët, romët e të tjerë?
Jo më shumë se afër një muaj më përpara, Z. ALI Ameti, shqiptarëve ju premtove se kurdo do realizohen ēndrat dhe synimet e Lidhjes së Prizrenit.
Nuk ka kaluar shumë kohë, Z. Ali Ameti, kur na e bëre me die se kur ke qenë I ri, shqiptarët e Maqedonisë nuk I ke Paramenduar as me Kosovën as me Maqedoninë, por vetëm me Shqipërinë.
Teksti I urimit tënd, Z. Ali Ameti, më duket se, fjalë për fjalë, është përshktruar nga urimet që ua dergonin qytetarëve udhheqësit komunist.
Përndryshe, nga krejtë ajo që punuat bashkë me Nikolla Gruevskin e ndërtuat shtetin e robruar të krimit dhe korupcionit e asgjë tjetër.