Gjiganti zviceran Coop po i largon nga raftet ushqimet ruse, Migrosi ende jo

Shitësi me pakicë aktualisht nuk blen më asnjë produkt nga Rusia. Aksionet ekzistuese janë ende duke u shitur. Migrosi, nga ana tjetër, lë produktet ruse në gamën e saj

Coopi është duke i tërheuqr produktet ruse. Siç ka vendosur shitësi me pakicë, aktualisht nuk po blen më asnjë produkt nga vendi. “Për shkak të situatës aktuale, Coopi ka vendosur që për momentin të ndalojë furnizimin me ushqime nga ky vend i origjinës. Stoqet ekzistuese janë ende duke u shitur për të shmangur mbeturinat e ushqimit”, tha një zëdhënëse e Coopit kur u pyet nga “20 Minuten”.

Vetëm një pjesë e vogël e produkteve janë prekur, pasi Coop blen shumë pak ushqime nga Rusia, transmeton portali Shtegu. Këto përfshijnë, për shembull, dy lloje vodka dhe peshk të ngrirë.

Migrosi nuk heq dorë

Migrosi aktualisht nuk është duke i bojkotuar produktet nga Rusia. Me rastin e blerjes së produkteve nga jashtë, Migros vazhdon të ndjekë specifikimet e Zvicrës zyrtare. “Deri më tani, Këshilli Federal nuk ka vendosur bojkot ndaj mallrave ruse”, tha kompania.

Migrosi aktualisht po ndjek këtë procedurë dhe po vëzhgon nga afër dhe me shumë shqetësim zhvillimin. “Kushdo që, për bindje personale, do të donte të bënte pa ushqim nga Federata Ruse, sigurisht që mund ta bëjë këtë falë deklaratës transparente të origjinës të shtypur në paketim”, thekson Migrosi.