Maqedoni

Danillovski pret të rriten raste me coronavirus në Maqedoni

Epidemiologu Dragan Danillovski për Kanal5 deklaroi se për shkak të motit të ftohtë dhe hapësirat e mbyllura, do të ketë rritje të numrit të rasteve nga coronavirusi.

Ai nuk pret se kjo do të krijojë valë të re të fuqishme.

“Do të kemi rritje të numrit të rasteve, por nuk mendoj se do të ketë valë të re. Nëse nuk paraqitet ndonjë lloj i ri i virusit, i gjithë tregimi i epidemisë do të përfundojë me siguri në pranverë”, tha Danillovski.

Sipas ish-ministrit të Shëndetësisë me gripin, çdo sezon do të ketë coronavirus, por virusi do ta humb fuqinë.