Bëhet e njohur pasuria e Bekim Memetit dhe zhvatja e tij nga policët e burgut

MPB-ja është duke punuar në detyrën më të vështirë për gjetjen dhe ekstradimin e të arratisurit serial nga burgjet e Maqedonisë, Bekim Memeti.

Pas incidentit në furgon, ai ka hipur në një Audi ngjyrë gri dhe ka humbur gjurmët e tij, të cilat për momentin jozyrtarisht të çojnë në Kosovën fqinje, transmeton Telma. Por një gjë dihet me siguri për hetimin.

Memeti ka fituar një pasuri të madhe duke kontrabanduar marihuanë në Gjermani, prej nga tashmë është ekstraduar dhe dërguar në Idrizovë për vrasje dhe krime të tjera.

Ndërkohë që Ministria e Punëve të Brendshme dhe prokurorët janë në kërkim të provave, përgjegjësit për sistemin e burgjeve refuzojnë të marrin telefonin. Si drejtori i Idrizovës ashtu edhe drejtori i administratës së sanksioneve janë të padisponueshëm për mediat.

Por nëse defektet në sistem, dhënia e besimit te shefi i dyshuar do të jenë tema të pushtetit ekzekutiv, qeveria që emëron dhe shkarkon këtë skalion zyrtarësh është në lëvizje.
Në deklarimet fillestare, 5 gardianët e burgut kanë mohuar se kanë bashkuar forcat dhe kanë ndihmuar Memetin të arratiset, thonë burime nga hetimi i Telmës. Të dyshuarit të pyetur se pse nuk kanë reaguar në asnjë moment kur një i lidhur i ka mposhtur dhe i trembur me shpejtësi, janë mbrojtur se kanë qenë të frikësuar dhe për këtë arsye nuk kanë reaguar.

Mirëpo, prokuroria kompetente për krimin e organizuar refuzon t’u besojë deklaratave të gardianëve dhe mbledh prova se ky turn i gardës ka komplotuar dhe i ka ofruar ndihmë të dënuarit të rrezikshëm për arratisje.

Në vend të ambulancës, shefi Dimitrijevski dha urdhër, pa përcjellje, të shkonte në klinikë, për prerjen në dorë që ia kishte bërë vetes Memeti. Memetti u ul në stolin pranë tyre në vend që të ishte në pjesën e pasme të furgonit.

Nga hetimet sigurojnë se kanë prova për këtë krim, por tani kanë mbledhur se këta policë janë mashtruar rëndë nga Memeti.