ASH publikon dokument: Osmani e pranoi se është finansues i Rusisë!

Ka disa ditë që zyrtarët e BDI-së shpifin kundër opozitës shqiptare, ndërsa sot Bujar Osmani arriti kulmin duke akuzuar edhe qytetarët për mbështetje të Rusisë. Ai tha se blerja e karburantëve nga kompanitë ruse është ndihmë e drejtëpërdrejtë ndaj Rusisë.
Me këto fjalë Osmani bëri gabimin Frojdian dhe pranoi me gojën e vetë se ai është finansuesi kryesor i Rusisë, vlerëson Aleanca për Shqiptarët.
“Nga të dhënat zyrtare nga servisi për publikimin e shpenzimeve Ministria e Punëve të Jashtme rrezulton se blen derivate nga kompania ruse e liçencuar në vendin tonë. Madje disa nga furnizimet janë bërë edhe gjatë ditëve të fundit të muajit shkurt. Përveç ministrisë së Osmanit, nga e njejta kompani ja furnizuar edhe pjesa më e madhe e Qeverisë dhe institucioneve shtetërore”, thuhet në reagimin e ASH.

LINKU I FURNIZIMEVE:https://open.finance.gov.mk/mk/search?recipient=&payer=&term=%D0%9B%D1%83%D0%BA%D0%BE%D0%B8%D0%BB&payerEDB=&recipientEDB=&global_btn=global