Arbëreshët e Kalabrisë e pritën presidenten Vjosa Osmani me plisa e flamuj kombëtar

Identiteti kulturor e gjuhësor arbëresh është pjesë e çmueshme e identitetit dhe e kulturës shqiptare. “Prandaj, ruajtja e tij është jetike për gjithë kombin tonë”, tha presidentja e Kosovës Vjosa Osmani gjatë takimit me arbëreshët e Kalabrisë.

‘Festa e Valleve’ sot në komunat arbëreshe Çift dhe Frasnitë, është dëshmi e ruajtjes së këtyre traditave shekullore.