July 22, 2024
Rajon - Botë

Dënim nga Haga: dy serbë famëkëqinj me nga 12 vjet secili

Haga dënoi serbët Frenki Simatoviç dhe Jovica Stanishiç u dënuan me nga 12 vjet secili.

Duhet të kujtojmë se në gjykimin e parë, të anuluar në apelin e prokurorisë, ata u liruan nga të gjitha akuzat.

Stanisiç dhe Simatoviç, si pjesëmarrës në një ndërmarrje të përbashkët kriminale, akuzohen për krime kundër njerëzimit dhe shkelje të ligjeve ose zakoneve të luftës kundër popullatës joserbe.

Dy zyrtarë të lartë të sigurimit të shtetit serb gjatë luftërave në ish-Jugosllavi akuzohen për themelimin, armatosjen, organizimin dhe financimin e njësive paraushtarake nga 1991 në 1995, anëtarët e të cilëve shënuan udhëtimin e tyre të luftës duke vrarë dhe përndjekur jo-serbë në mënyrë që të largoheshin përgjithmonë, së pari në Kroaci, dhe pastaj në Bosnjë.

Gjykata e Hagës paditi të dy 18 vjet më parë. /tesheshi.com/